måndag, mars 13, 2006

Arbetssökande, inte arbetslös.

Arbetsmarknaden är väldigt motsägelsefull, varenda annons utgår ifrån att de vill anställa en människa som inte existerar. De vill inte ha en anställd, de vill ha en superhjälte. En klassiker är ju att man ska jobba bra i team, men även självständigt. Whiskey Tango Foxtrot? Någorlunda normala människor funkar bättre på det ena och sämre på det andra.

Och för att kunna söka ett nytt jobb, så måste man redan ha ett jobb. Moment 22. Dessutom brukar de vilja att man redan har erfarenhet från ett jobb man söker, helst 5 år eller så. OCH en utbildning. på minst 4 år... Så, man ska ha jobbat sen man var 16 med ett jobb som kräver utbildning och erfarenhet? Samtidigt vill de ha unga människor. Ja, det går inte ihop. Kuk på dem.

När man väl har skickat en ansökan, då ska man blankt finna i sig att de ignorerar en totalt. Man har SÅLT sig själv genom den där ansökan, och man känner sig billig och det är väldigt stor chans att man blir slängd i papperskorgen efter att de läst "Hej!" i det personliga brevet.

Lägg då till de tillfällen då de faktiskt svarar på ens ansökan och säger "Tack, men nej tack" eller något liknande. Då får jag antagligen nej för att jag är för överkvalificerad, eftersom jag är högskoleutbildad. Fyfan.

Inga kommentarer: